top of page

Milla

p8Bq2twQ.jpeg

kuva: Sinianna Visuals

Olen 33-vuotias koillishelsinkiläinen neljän lapsen äiti, sertifioitu doula, Die Trageschule koulutettu kantovälineohjaaja sekä kieltenopettaja. Akateemiselta koulutukseltani olen filosofian maisteri. Olen perustanut kollegani Anu Murron kanssa Uudenmaan doulat -doularyhmän. Kielitaitooni kuuluu suomi, englanti, ruotsi, ranska (ja saksa.)

Kiinnostuin synnytysaiheista laajemmin jo esikoista odottaessani. Erityisesti Hypnosynnytys -metenelmästä on ollut minulle apua. Esikoisen syntymänsä ja äidiksi tuleminen olivat mullistavia kokemuksia. Innostuin kouluttautumaan kantovälineohjaajaksi. Toisen lapsemme synnytin suunnitellusti kotona. Kolmannelle lapsellemme toivoin myös kotisynnytystä, mutta odotuksen puolivälin jälkeen hänellä havaittiin vakava sydänvika ja ilon rinnalle odotukseen tuli suru. Sain kokea ihanan vesisynnytyksen sairaalassa, mutta ensipäivät kolmannen vauvan äitinä olivat hyvin toisenlaiset tehohoito-osastolla ja siirtyessämme kotisaattohoitoon. Kuolemansuru tuli pysyvästi elämääni. Neljännen, pähkinävauvamme odotuksen koin myös hyvin erilaisena, sillä uuden raskauden hyväksyminen ja vauvaan kiintyminen vaativat tietoista harjoittelua ja vaikeiden ajatusten ja tunteiden kohtaamista ja työstämistä. Menetyksen pelko ja suru ovat elämässäni läsnä pysyvästi ja kuolleen lapsen äitinä oleminen on muuttanut paljon tapaani katsoa ja kokea tätä ainutkertaista elämää.

Päätin kouluttautua synnytys- ja surudoulaksi kolmannen lapseni johdattamana. Koin saamamme tuen raskausaikana ja synnytyksessä erittäin merkitykselliseksi ja tärkeäksi. Haluan tarjota  lempeää ja rakkaudellista tukea synnytykseen, vauvan saattohoitoon, vauvan hyvästelyhetkiin ja raskaudenaikaisiin menetyksiin.  Näen doulan tehtävän ja toimikuvan perheen kanssakulkijana elämän suurissa siirtymävaiheissa, niin raskaudessa, syntymässä kuin myös surun ja kuoleman kohdatessa. Haluan auttaa perheitä kokemaan hyvää surua ja pitämään toivoa yllä elämässään.

Koulutus

05/2021 Imetysohjaaja WHO

03/2019 - 05/2021 Doula-akatemia, sertifioitu doula

2016 & 2018 Die Trageschule, kantovälineohjaaja (perus- ja jatkokurssi)

05/2014 Helsingin yliopisto, filosfian maisteri, ranskan ja ruotsin kieltenopettaja

uudenmaandoulat_logo.png
Logo_taustallinen_digi(1).png
bottom of page