top of page
Sini.Vertanen-14.jpg

Palautteeni

Olen kiitollinen saamistani palautteista ja ylpeydellä ja ilolla jaan ne tällä sivulla luettavaksi. Jokaisen palautteen julkaisuun on asiakkaalta lupa. Nämä palautteet kertovat ehkäpä  parhaiten, millainen olen doulana.

Kuva: Sinianna Visuals

Saamani asiakaspalautteet

Palaute doulapalvelusta 08/2022:

Millaista hyötyä minusta oli sinulle raskausaikana ja synnytykseen valmistautumisessa?

- vaikka olin lukenut paljon synnytyksestä ja yksi synnytys oli jo taustalla, keskustelu synnytyksestä tapahtumana oli hyödyllistä. Kävimme läpi synnytyksen eri vaiheita ja keskustelimme siitä, mitä milloinkin tapahtuu ja millaisia kivunlievityskeinoja voimme käyttää. Koin myös erittäin tärkeäksi keskustelun toiveista ja siitä, miten lempeästi suhtautua tulevaan tapahtui synnytyksessä mitä tahansa.

 Millaista hyötyä koit saaneesi minusta synnytyksessä?

Aivan mielettömän tärkeä tuki! Toiveenani oli mahdollisimman lääkkeetön synnytys. Selvisin ilman epiduraalia, mutten olisi kyennyt siihen ilman Millan tukea! Milla otti kanssani supistukset vastaan, tuki hengittämisessä ja oman kehon kanssa työskentelyssä. Milla kommunikoi hienosti myös puolisoni ja kätilöiden kanssa. Sain itse olla turvassa omassa synnytyskuplassani miettimättä liikaa mitä ympärillä tapahtuu. Tämä oli tärkeä kokemus ensimmäiseen synnytykseen verrattuna.

 

Millaista hyötyä minusta oli teille lapsivuodeaikana, vauvan syntymän jälkeen?

Millan osaaminen imetykseen liittyvissä asioissa oli tärkeää. Milla kannusti ja neuvoi, mikä varmasti auttoi siinä, että pääsimme imetyksessä alkuun niin hienosti.

 

Vastasiko doulaus odotuksianne? Miten?

Vastasi odotuksia! Yhteistyössä vallitsi alusta asti luottamus ja kaikki sujui hienosti ensimmäisestä yhteydenotosta asti. Minulle jäi tunne, että Milla todella eli sydämellään meidän matkassamme mukana.

 

Mikä palvelusta tuntui tärkeämmältä? 

Tärkeintä oli Millan lämpö, rauha ja läsnäolon taito. Millan kanssa oli todella helppo olla ensitapaamisesta lähtien.

Mistä ilahduit erityisesti?

Milla pystyi tukemaan meitä synnytyksessä tehden kokemuksesta korjaavan esikoisen melko traumaattisen synnytyskokemuksen jälkeen.

 

Kysymys tukihenkilölle: Miten sinä koit doulan tuen?

Laura sai todella paljon apua kivunlievitykseen Millan kautta. Hän toimi myös tukena minulle. Oli tärkeää pystyä jakamaan tilannetta jonkun kanssa ja saada vinkkejä. Doulan myötä myös tukihenkilönä sai välissä pieniä lepotaukoja.

Muuta:

Kiitos, että olit mukana mahdollistamassa korjaava kokemusta meille <3

- Laura

 

Palaute surudoulapalvelusta 08/2022:

"Kun löysin Millan, ja otettuani häneen yhteyttä ensimmäisen kerran, minulle tuli heti levollinen olo jo ensi yhteydenotosta lähtien, kaiken sen surun keskellä Millasta välittyi saman tien aito ja välittävä ihminen, joka ymmärsi meidän perheen raskasta tilannetta. Millasta oli niin iso apu ja korvaamaton tuki. Minua helpotti kun sain purkaa ajatuksiani ja pääsin puhumaan Millan kanssa tilanteestamme, Milla ymmärsi suruamme ja oli vilpittömästi tukena meidän perheen raskaassa tilanteessa ja surun kannattelussa. 

Milla oli koko käynnistyksen ajan hyvästelyyn asti ihanan sydämmisellä ja lämpimällä persoonallaan läsnä ja tukena jokaisessa hetkessä. Milla sai minut rentoutumaan eri kivunlievitys menetelmiä käyttäen ja toi turvaa käynnistykseen ja synnytykseen vaikka käynnistys etenikin odotettua nopeammin. Milla sai ääntäni ja toiveita kuuluviin ja piti puoliani kun en välillä pystynyt tai minun oli vaikea vastata Kätilön kysymyksiin. Poikamme synnyttyä, Milla oli tukena myös poikamme hyvästelyssä, taltioimassa tärkeitä muistoja pienestämme. Ilman Millaa en ehkä välttämättä olisi uskaltanut ottaa poikaamme syliin, sylitellä, pidellä ja katsella häntä ja hänen jokaista piirrettä, ottaa kuvia muistoksi. Milla ikuisti nämä pienet ja tärkeät hetket, jotka sain olla poikani kanssa. Tänäkin päivänä ajattelen miten tärkeää se kaikki oli minulle. 

Surudoulaus yllätti täysin kaikki odotukseni, vaikka olimme vain keskustelleet puhelimessa ja olin tutustunut Millan nettisivuihin, emmekä tavanneet etukäteen en osannut odottaa silloin miten valtavan kokonaisvaltainen ja tärkeä tuki Millasta oli ja on yhä. Hän auttoi vahvistamaan hyvää surua ja toi luottamusta siihen että hyvä suru auttaa kannattelemaan elämässä. 

Millasta oli iso tuki ja turva erityisesti lapsen menetykseen ja surun kohtaamiseen. Koin että pystyin jakamaan kaikenlaisia ajatuksia ja olemaan täysin omaitseni. Sain häneltä myös paljon materiaalia lapsen kuolemaan, menetykseen sekä suruun liittyen. 

Olen ikuisesti kiitollinen kaikesta saamasta tuesta ja avusta ja siitä että olit tukena ja läsnä kun sitä eniten tarvitsin ja kun tunsin epätoivon hetkiä ja  itseni yksinäiseltä surun keskellä ja raskaan elämäntilanteen kohdatessa."

- Heli

 

 

Palaute doulapalvelusta 02/2022

Millaista hyötyä minusta oli sinulle raskausaikana ja synnytykseen valmistautumisessa?

- Millasta oli erittäin paljon hyötyä raskausaikana ja synnytykseen valmistautumisessa. Esikoista odottavalle tämä hyöty oli sekä tiedollista että emotionaalista. Jo ensitapaamisessamme minulle tuli levollinen ja luottavainen olo siitä, että Milla-doulan kanssa selviämme kaikista eteen tulevista haasteista. Milla on niin empaattinen, ratkaisukeskeinen ja iloinen. Kerroin huolistani ja tarpeistani synnytykseen liittyen ja Milla pystyi heti antamaan useita hyviä vinkkejä ja alkoi selvittämään lisää sitä, miten voisi parhaiten auttaa minua valmistautumaan synnytykseen. Tapaamisemme raskausaikana olivat innostavia ja täynnä hyödyllistä tietoa. Sain doulalta paljon materiaalia perehdyttäväksi ja kävimme läpi ja harjoittelimme mm. erilaisia lääkkeettömiä kivunlievitystekniikoita. Lisäksi oli ihanaa, että Milla oli loistavasti tavoitettavissa puhelimitse ja vastaili kannustavasti ja perusteellisesti Whatsapp-viesteihini. Millan avulla pystyin asennoitumaan synnytykseen joustavasti, rohkeasti ja positiivisesti.

 Millaista hyötyä koit saaneesi minusta synnytyksessä?

Doulan apu synnytyksessä oli monipuolista ja korvaamatonta. Latenssivaiheessa olin säännöllisesti puhelimitse ja viesteillä yhteydessä Millaan ja sain neuvoja, ohjeita ja kannustusta. Otin sairaalaan mukaan kaikki Millalta lainaksi saamani apuvälineet ja hyödynsin lopulta tehokkaasti niitä kaikkia synnytyksessä. Avautumisvaiheessa Milla oli mukanamme sairaalassa ja laittoi heti saavuttuaan tunnelmallisen synnytysbiisilistan soimaan. Musiikki auttoi minua rentoutumaan ja kätilötkin nauttivat kauniista kappaleista. Milla hengitti mukanani supistuksissa ja käytimme ääntä ja hierontaa hyväksi aaltoilevien kipujen hyväksymisessä. Sain keskittyä täysin synnyttämään ja vajosinkin syvälle synnytyskuplaan. Helppo ja sujuva kommunikaatio Millan ja kätilöiden kanssa auttoi minua päättämään, mitä kivunlievityskeinoja halusin käyttää avautumisvaiheen pidentyessä ja voimien hiipuessa. Lämmin suihku, TENS-laite ja ilokaasu auttoivat pitkälle ja sen jälkeen epiduraali antoi mahdollisuuden levätä ennen ponnistusvaihetta, joka oli lopulta lyhyt ja erityisen voimaannuttava, järisyttävä kokemus. Millan kokeneisuus ja rauhallisuus helpottivat jännittävien ja uuvuttavien vaiheiden kohtaamista ja oli uskomattoman hienoa jakaa riemukkaat hetket hänen kanssaan, kun jännitys laukesi ja rakas pieni vauva syntyi ja hänet sai syliin. Millan henkinen tuki oli tärkeää jälkeisvaiheessa ja ensihetkissä vauvan kanssa. Kaiken kaikkiaan synnytyskokemus oli erinomainen, satumainen ja sykähdyttävä ja Millan rooli tämän kokemuksen aikaansaamisessa oli olennainen.

 

Millaista hyötyä minusta oli teille lapsivuodeaikana, vauvan syntymän jälkeen?

Olen varma, että en olisi pystynyt täysimetykseen ilman Millan apua, koska imetystaival alkoi karikkoisesti ja en kokenut saavani tarpeeksi imetysohjausta sairaalasta. Milla tsemppasi, neuvoi ja haki tietoa jokaiseen imetysongelmaan, jonka vauvan kanssa kohtasimme. Yksi kerrallaan nämä esteet ylitettiin ja haave täysimetyksestä toteutui. Imetystuen lisäksi Milla opetti kantoliinan käyttöä ja antoi monia yleishyödyllisiä vinkkejä lapsivuodeajan haasteisiin ja vaiheisiin.

 

Vastasiko doulaus odotuksianne? Miten?

Doulaus vastasi odotuksiani ja ylitti ne synnytyksessä ja imetystuen osalta. Sain niin paljon apua Millalta, olen hänelle ikuisesti kiitollinen.

 

Mikä palvelusta tuntui tärkeämmältä? 

Tuki synnytyksessä ja imetysapu.

 

Mistä ilahduit erityisesti?

Siitä, miten hyvin Milla osasi kannustaa minua epätoivon hetkillä ja kuinka hyvin tulimme juttuun ja ratkoimme yhdessä ongelmia. Siitä, miten osasimme ottaa huumorilla monia asioita.

 

Kysymys tukihenkilölle: Miten sinä koit doulan tuen?

Doula oli henkistä tukea myös tukihenkilölle, sillä doula tietää ammattilaisena paremmin itse synnytyksestä ja sen vaiheista. Doulan avulla osasin ihan konkreettisesti auttaa paremmin/aktiivisemmin äitiä synnytyksen aikana kuin jos olisin ollut tilanteessa yksin. Doulan avulla sai myös pidettyä pieniä lepohetkiä kun vaihdoimme ”vahtivuoroja”. Doulan läsnäolo oli rauhoittava ja kannustava.

- Eveliina

 

 

Palaute doulapalvelusta (12/2021)

Millaista hyötyä minusta oli teille raskausaikana ja synnytykseen valmistautumisessa?

Koin, että Milla oli kuin ”raskausystävä”, jolle pystyi kertomaan kaikista raskauteen liittyvistä asioista ja pohdinnoista. Koin turvalliseksi Millan myötäelämisen sekä säännölliset kuulumistenvaihdot. Synnytykseen valmistatumisessa saimme ns. kokeneemman vinkkejä, ja saimme myös positiivista vahvistusta omaan synnytystoivelistaan. Milla myös ylläpiti positiivista raskaus- & synnytyspuhetta. Saimme käyttöömme kirjoja, asentokortteja, ns. voimaantumiskortteja, TENS-laitteen ja rebozo-liinan - Millalla oli vaikka mitä välineitä synnytykseen valmistautumiseen!

                                                           

Millaista hyötyä koitte saaneenne minusta synnytyksessä?

Saimme tukea jo silloin kun olimme sairaalassa, emmekä ihan vielä tarvinneet doulan tukea. Sairaalassa oli hurjat supistukset, ja meitä helpotti Millan myötäeläminen sekä tieto siitä, että hänet voi kutsua heti paikalle kun tuntuu siltä. Milla tuli sovitusti sairaalaan, kuten olimme toivoneet. Milla tuli heti tukemaan hengittämään kanssani, hieroi, toi vettä ja ehdotti asioita, mitä voi tehdä synnytyksen edistämiseksi. Vaikka synnytykseni ei ollut sellainen mitä olin toivonut, niin Milla tuki kaikkia ratkaisujani ja kannusti minua. 

Milla toi turvaa synnytykseen ja oli kokoajan tilanteen tasalla. Milla kunnioitti synnytystoivelistaani, vaikka suurin osa toiveista ei toteutunutkaan synnytyksen ennakoimattomuuden vuoksi, hän ylläpiti rauhallista tunnelmaa huolehtimalla valaistuksesta ja taustamusiikista. Uskalsin myös antautua synnytystilanteelle, eikä Milla tuntunut lainkaan ulkopuoliselta vaan pääsi luontevasti oman ”kuplani” sisään. 

Jälkeisvaihe oli kurja, ja minusta oli ihanaa että siinä oli mukana joku muu kuin hoitohenkilökuntaan kuuluva, kun puolisoni oli vauvan kanssa. 

 

Millaista hyötyä minusta oli teille lapsivuodeaikana, vauvan syntymän jälkeen?

Saimme tukea ja kannustusta imetystaipaleen alkuun. Synnytys oli aika intensiivinen kokemus, joten oli tärkeää saada kuulla kolmannen osapuolen näkemys tapahtumista, kun omat muistikuvat olivat osin sumeat. Oli siis hienoa, että pystyi vielä syvemmin reflektoimaan synnytyskokemusta. Kävimme läpi myös kantoliinan käyttöä, jota olimme harjoitelleet jo ennen synnytystä. Millan muistamiset sekä tietenkin vauvan ihastelu lämmitti mieltä!

 

Oma kysymys puolisolle: Miten sinä koit doulan tuen? 

- Milla otti koppia äidin tukemisesta silloin kun omat voimavarat alkoivat loppua, ja sain mahdollisuuden levätä. Millalla oli myös paljon vinkkejä synnytyksen edistämiseksi. Tuntui, että tilanne alkoi kunnolla edetä kun emme olleet enää kahdestaan äidin kanssa.

Oli myös mukavaa käydä yhdessä läpi synnytykseen liittyviä toiveita sekä post partum -aikaa. 

Vastasiko doulaus odotuksianne? Miten?

- Doula ylitti kaikki meidän odotukset. Olimme aluksi keskittyneet siihen, että doula on tukena lähinnä synnytyksessä, mutta raskausajan tuki osoittautui suuremmaksi ja monipuolisemmaksi! Meidän synnytys osoittautui sellaiseksi, että doulasta oli oikeasti hyötyä jo omien voimavarojen tukemisen suhteen. 

 

Mikä palvelusta tuntui tärkeämmältä? / Minkä koitte kaikkein hyödyllisimmäksi? 

- Tärkeintä oli se, että Millaan sai olla yhteydessä asiassa kuin asiassa, ja vastaukset tulivat nopeasti. Hyödyllisimmäksi koimme ensimmäisen face to face -tapaamisen, jossa puhuttiin raskaudesta, post partum -vaiheeseen valmistautumisesta ja alustavasti synnytyksestä. Suhtauduimme todella lämpimästi ja odottavaisesti synnytykseen, kun olimme etukäteen käyneet läpi siihen liittyviä asioita.

 

Mistä ilahduitte erityisesti?

- Heti synnytyksen jälkeen tuli tunne, että ei haittaisi jos seuraava mahdollinen synnytys olisi suunniteltu sektio…mutta kun ”alkushokki” oli helpottanut, koin synnytyksen turvalliseksi ja positiiviseksi kokemukseksi, ja Milla oli tärkeä tekijä tämän synnytyskokemuksen luomisessa. 

Ilahduimme siitä valtavasti, että meillä oli mahdollisuus ottaa yhteyttä, jos tuli mitä tahansa kysyttävää.

 

Mitä olisin vielä voinut tehdä eteenne tai mitä olisin voinut tehdä toisin?

- Milla ehdotti aktiivisesti erilaisia keinoja edistää synnytystä. Koska synnytykseni oli pitkä ja voimani alkoivat loppua, en loppuvaiheessa enää jaksanut muuta kuin makoilla sängyssä tai istua jumppapallon päällä. Muistan harmitelleeni myöhemmin, kun jäi olo, etten synnyttäjänä ns. ”tehnytkään kaikkeani” (vaikka jälkeenpäin keskustelimme kuitenkin siitä, että olin niillä sen hetkisillä voimavaroilla saanut kuitenkin edistettyä synnytystä). Jälkiviisaana mietin, että olisin kaivannut doulalta/tukihenkilöltä myönnytystä siihen, että nyt on tosi ok vain lepäillä ja kerätä voimia ponnistusvaiheeseen. Tällaista toivetta en kuitenkaan pystynyt synnytyksen aikana sanoittamaan. Tämä ei ole lainkaan moite tai kritiikki, vaan näkökulma jota voi ehkä pohtia muiden synnyttäjien kanssa :) 

 

Muuta:

Tuntuu, ettei sanat riitä siihen miten kiitollisia ollaan Millalle <3 Kannatti ehdottomasti hankkia doula hyvissä ajoin, jotta oli aikaa tutustua sekä valmistautua tulevaan.

Kiitos. <3 

 

- Virva

 

Palaute varadoulana olostani 08/2021

 

"Milla saapui suoraan sairaalaan ja ensimmäinen asia minkä muistan oli Millan hymy, kun hän astui huoneeseen, vaikka olin herättänyt aamuyöllä😁 Olimme siinä kohtaa jo siirtyneet  synnytyssaliin tukevan puudutuksen kera! 😅  Esikoiseni syntyi Espoon sairaalassa elokuun alussa ja Millasta oli itselleni ja puolisolleni valtava tuki ja turva. Milla tuki niin minua, kuin puolisoniakin synnytyksen muuttuvissa vaiheissa ja koin olevani hyvin levollinen ja rauhallinen. Vauvan haastavan asennon  vuoksi synnytykseni kesti kauan.  Sairaalassakin jouduimme odottamaan useita tunteja sen jälkeen, kun olin jo täysin auki, että vauva laskeutuisi alaspäin, että pääsisimme kokeilemaan ponnistamista. Huoneessamme vieraili useaan otteeseen useampi lääkäri arvioimassa vauvan asentoa ja varmistamassa, että vauvalla on tilanteeseen nähden kaikki hyvin, että voidaan vielä odottaa. 

 

Milla tuki minua ihanasti koko synnytyksen ajan ja jutteli niitä näitä aina supistusten välillä sekä hengitteli supistuksia kanssani läpi, joita tuli paljon. Milla ohjasi kokeilemaan erilaisia pystyasentoja pallolla ja sängyssä, joilla vauvaa saataisiin laskeutumaan paremmin synnytyskanavaan. Kokeilimme myös spinning babies liikettä rebozo-liinalla, jotta vauvan asentoa saataisiin vielä muutettua. Milla tarjosi juotavaa ja syötävää sekä loi musiikilla huoneeseen rauhallisen tunnelman ja turvallisuuden tunteen. Meillä oli hyvä yhteishenki ja pystyimme yhdessä ihastella aamuauringon nousua ja välillä ihmettelimme vesisadetta.

Milla lohdutti, kun itseäni alkoi pelottamaan sektion uhka. Loppuvaiheessa minulle nousi kuume ja siinä kohtaa en enää uskonut siihen, että vauva laskeutuisi alaspäin ja hätäännyin sektion todellisuudesta. Milla muistutti, että kaikki tunteet saavat tulla esiin ja lohdutti minua siinä tilanteessa. Pyysin kätilöäni käymään sektion toimenpiteenä  kanssani läpi, koska tunnen itseni ja toimenpiteen vaiheiden kulun ymmärtäminen helpotti itseäni hyväksymään ja olemaan luottavaisempi siitä, että toimenpide menee hyvin, jos siihen päädytään.

 

Loppujen lopuksi vauva syntyi alateitse ja ponnistusvaihe meni nopeasti. Kiitos Millalle valtavasti tsemppauksesta ja tuesta! ♥️ 

 

Varadoulana Milla on timanttia ja erityisesti ihmisläheisestä otteesta haluan mainita ja Millan tavasta ottaa synnytystilanne haltuun yllättävissäkin tilanteissa. "

- Marja

Palaute doulapalvelusta 07/2021:

"Sain synnytysdoulasta varmuutta siitä, että toimin oikein. Että omat tukemiset ja tekemiset synnytystilanteessa olivat oikeita. 

Latenssivaiheessa sain hengähdystauon ja mahdollisuuden vapautua hetkeksi vastuusta, kun Milla tuli tukemaan puolisoani kotiin. Sain tehdä ruokaa ja syödä ja tauon ansiosta jaksoin taas paremmin tukea puolisoani. Latenssivaihe kesti monta päivää, joten tauko tuli tarpeeseen."

- Aleksi, esikoisensa saanut isä

Palaute doulapalvelustani 07/2021:

Doulan hyödyt raskausaikana:

-varmuus tuli, tuli pohdittua ja käytyä asioita läpi eli tuli myös monipuolisemmin juteltua kumppaninkin kanssa. Samalla myös omat ajatukset ja toiveet setviytyivät.

- saimme doulalta tietoa ja samalla varmuuden siitä, että jos onkin jotain, mikä mietityttää niin tietää keneltä kysyä ja yhdessä voidaan pohtia.

- olit vierelläkulkija, annoit myös paljon näkökulmaa, kuuntelit, otit juuri meidät huomioon toiveidemme kanssa.

- synnytystoiveiden sekä toivelistan läpikäyminen ja synnytysajatusten pohtiminen yhdessä

- kirjojen lainaan saaminen + muu mukava muistaminen

Doulan hyödyt synnytyksessä:

- ei tarvinnut miettiä pitääkö joku "puoltani", kun tiesi että voin vain "olla" eikä tarvitse ottaa tilannetta omaan hallintaan.

- läsnäolo, henkinen tuki, nämä olivat tärkeää varmasti myös puolisolleni.

- latenssivaiheen Millan tuki kotona oli korvaamatonta!

- synnytyksen läpikäyminen yhdessä heti synnytyksen jälkeen

Doulan hyödyt vauvan syntymän jälkeen:

- ajatusten purkaminen jälkikäteen yhdessä

- kantovälineasioiden läpikäyminen oli iso apu.

- imetysasiat (tieto + tuki)

- se, että olit olemassa, mahdollisuus keskustella kun tarve tuli.

Miksi kukaan, joka voi doulan ottaa, edes suunnittelisi synnyttämistä ilman doulaa? 

Tuki koko raskausajan - synnytyksen - ja vielä sen jälkeenkin ja just sinä <3 Hyvä tiimi oltiin!

- Tetta

Palaute doulapalvelusta 04/2021:

" Käynnistetty synnytykseni sujui kypsymis- ja avautumisvaiheen ajan todella hienosti, ponnistusvaihe oli kamala (johtuen kätilöstä). Milla toimi suojelusenkelinäni koko synnytyksen ajan: hän tsemppasi ja puhui pois huoliani, opasti ja auttoi lääkkeettömissä kivunlievitystekniikoissa ja koutsasi koko synnytyksen ajan esim. haasteellisten siirtymistilanteiden kohtaamisessa. Mieheni koki että Milla oli korvaamaton henkinen tuki ja turva, ja antoi sellaista apua, mihin hän ei olisi yksin kyennyt.

Ensimmäinen synnytykseni oli traumaattinen ja minulla oli voimakasta synnytyspelkoa - koinkin että doula oli ehdottomasti saatava mukaan uuteen synnytykseen. Sain täsmälleen sitä apua jota tarvitsin - persoonamme osuivat täydellisesti yhteen ja Millalta sai juuri sellaista kannattelua, tukea, turvaa ja toisaalta käytännön apua, jota minä tarvitsin.

Millalla oli hurja arsenaali materiaalia valmistautumista varten aina käytännön treeneistä keskusteluapuun, kirjoihin, tehtäviin ja lainavälineisiin (Tens, rebozo yms). Keskustelimme myös ensimmäisestä synnytyksestä mistä oli iso apu. Olin ottanut jo itsekin paljon selvää ja valmistautunut synnytykseen nettikurssin avulla, mutta Millan avulla pystyinmme käymään systemaattisesti läpi kaikenlaista synnytystä tukevaa.

Ennen kuin Milla saapui käynnistysosastolle olin todella levoton ja huolissani - Milla tuli paikalle ja "otti ohjat käsiin" ja kaikki helpottui. Erityisen hyödyllistä oli se että Milla kehotti lepäämään mahdollisimman pitkään - koko aika ennen synnytyssaliin siirtymistä kuluikin sängyssä pötkötellen. Sain hienon flown supistusten vastaanottamiseen ja lopulta ei tarvittu lainkaan lääkkeellistä kivunlievitystä. Olin herkkä lääkäreiden tutkimuksille ja kätilön käynneille (supistukset lakkasivat, keho stressaantui ja alkoi täristä voimakkaasti), mutta Millan ja puolisoni avulla turvallinen tila saatiin aina palautettua.

Puimme Millan kanssa paljon synnytyksen pieleen menneitä kohtia ja kätilön toimintaa - Milla osasi lohduttaa ihanasti sekä sanoittaa upeasti kätilön haitallista toimintaa, mikä auttoi minua saamaan kiinni siitä, miksi se tuntui minusta niin pahalta. Saimme myös todella hyödyllistä kantovälineohjausta ja ihanan lahjan Millalta <3

Milla oli maailman ihanin <3 suosittelin häntä välittömästi ystävälleni, jonka synnytys oli pian omani jälkeen -vaikka Milla ei päässyt mukaan, hänen verkostojensa kautta löytyi toinen doula ja ystäväni oli tosi kiitollinen. "

- Maria

 

Palaute doulapalvelusta 07/2020:

"En valmistautunut esikoiseni synnytykseen juurikaan. Synnytys oli vaikea ja jätti voimakkaan synnytyspelon. Päädyin palkkaamaan doulan, koska uskoin sen auttavan minua valmistautumisessa synnytykseen ja suuntaamaan sitä kohti varmemmin mielin, ja koen, että sain juuri näitä asioita. Tuntui, että doulan kanssa työskentelyn kautta otin synnytyksen "omiin käsiini" enkä vaan ajelehtinut sitä kohti tahdottomana. Loppujen lopuksi lähdin todella luottavaisella ja hyvällä mielellä synnyttämään.

 

Yksinodottajana oli myös mukavaa, että oli joku jonka kanssa jakaa raskauden kulkua varsin yksityiskohtaisella tasolla ja kertoa esim. neuvolakuulumisia.

Kävimme läpi paljon synnytykseen liittyviä asioita, joista ehkä tärkeimpänä koin sen, että pääsin vielä kerran käymään läpi ensimmäisen synnytykseni ennen toista synnytystä. Lisäksi mielikuvaharjoitukset, synnytystoiveiden pohtiminen ja kirjavinkit auttoivat minua valmistautumisessa ja onnistuneen synnytyskokemuksen saamisessa.

Oloni oli hyvä ja turvallinen, kun tiesin, että tukea ja vinkkejä on saatavilla puhelimen kautta heti jos niitä tarvitsen. Kaikkein hyödyllisintä oli kuitenkin yhdessä etukäteen tekemämme työ jonka ansiosta pysyin luottavaisena ja rauhallisena vaikka jouduin koronarajoitusten takia viettämään suuren osan synnytyksestä yksin.

Synnytyksen jälkeen on ollut ihana tavata ja jutella synnytyksestä ja kaikesta vauvaan liittyvästä. Minua on hemmoteltu hieronalla, lahjoilla ja herkuilla. Käytännöllistä hyötyä on tullut kantoliina- ja kestovaippaopastuksesta. Ihanan ja jännittävän bonuksen asiakassuhteeseen on tietysti tuonut myös Millan oma raskaus ja vauvan syntyminen. 

Kiitos yhteisestä raskausmatkasta, on ollut ihanaa olla asiakkaanasi! Uskon, että ilman tapaamisiamme synnytykseni olisi ollut aivan erinäköinen ja oma toimijuuteni paljon heikommin läsnä."

- Uudelleensynnyttäjä

Customer feedback 02/2021:

"The labor was 22h long and I was very tired and weak from constant vomiting. The initial plan was to have a completely natural birth in the water, but I had to give up to epidural because of the vomiting which prevented me from breathing properly during the contractions. But even though the plans changed half way, Milla was there to support on my decisions and help me breath and encourage me, so I would trust my body.

(During the pregnancy) She helped me a lot with many tips on how to achieve the type of birth I wanted and always helped whenever I had doubts about anything regarding the pregnancy and childbirth.

(During the childbirth) She was always encouraging me and, as I asked her to do, was trying to help me achieve the natural birth in water. But since I was too weak already, she supported me also when I wanted to have the epidural so I would be able to keep something in my stomach and have energy for the pushing phase. 

Milla, thank you so much for helping me throughout this intense journey and for being so kind, always being there when I needed guidance. I really wish your doula career to be successful because you are the best!"

- Aline, first time mom

 

 

Otteita saamistani kantovälineohjauspalautteista

”Millan lempeän ja asiantuntevan ohjauksen myötä sain ne tärkeät pikkuvinkit, jotka toivat luottamuksen ja rohkeuden oman esikoisen kantamiseen. Kun pelko lapsen mahdollisesta väärästä asennosta tai epämukavasta olosta ei enää huolestuta, olemme molemmat nauttineet liinailusta ihokontaktissa ja ulkoretkilläkin. Kiitos ihanasta ohjauksesta, se on tuonut tärkeitä yhteisiä hetkiä!”

- Livia ja vauva, 3kk

”Olin Millan kantovälineohjauksessa mieheni kanssa kun odotimme tytärtämme. Ohjaus oli todella informatiivinen ja käytännönläheinen. Saimme harjoitella rauhassa sidontaa vauvanuken avulla Millan ohjatessa meitä jatkuvasti. Ohjaus onnistui hyvin raskausvatsankin kanssa. Vauvan synnyttyä oli  luottavainen olo lähteä kokeilemaan sidontaa, kun olimme harjoitelleet Millan opastuksella ja saimme helposti ymmärrettävät ohjeet myös kotiin. Voin lämpimästi suositella tätä ohjausta kaikille kantamisesta kiinnostuneille.

- Pauliina

”Millan pitämä kantovälineohjaus oli mukavan rento ja opettavainen. Sain selkeät ohjeet miten liina sidotaan ja sain harjoitella vauvan asettamista liinaan Millan nuken avulla. Oli kiva käydä opastuksessa jo raskausaikana niin sai valmiiksi tuntumaa kantamiseen ja kynnys aloittaa tyttären syntymän jälkeen oli matala. Kantaminen onkin ollut minulle ja tyttärelle tärkeää yhteistä aikaa ja kannan häntä edelleen mielelläni."

- Juha

”Millan ohjaustyyli oli ihanan selkeä ja rauhallinen. Sitä oli erittäin helppo seurata myös etänä videon välityksellä. Millan ohjauksesta tuli itsellekin rauhallinen ja turvallinen olo, minkä uskon välittyvän myös lapseemme. Ohjaus ja harjoittelu eteni mielestäni sopivassa tahdissa ja Milla oli ihanasti läsnä koko ajan, ohjaten ja neuvoen. Milla antoi myös tilaa kysymyksille ja muutenkin edettiin meidän ehdoilla, mikä kertoo Millan välittävästä tavasta ohjata. Ohjauksen jälkeen sain varmuutta harjoitella kantoliinan käyttöä yksin vauvan kanssa ja myös puolisoni kokeili sen käyttöä. Nyt uskallamme hyvillä mielin harjoitella kotona yhdessä Millan ohjeiden jälkeen. Voin ehdottomasti suositella muillekin Millan taitavaa ja lämmintä ohjausta.

Kaisa ja kolmeviikkoinen, rv 35+0 syntynyt vauva

”Vuokrasin Millalta TENS-laitteen kuopukseni synnytystä varten kesäkuussa 2021. Milla neuvoi ottamaan laitteen käyttöön jo varhaisessa vaiheessa ja koin siitä olevan suurta hyötyä synnytyksessä. Pärjäsin sen ja lämpötyynyn avulla kotona ja käytin laitetta myös sairaalassa kunnes sain epiduraalin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan TENSiä kivunlievitykseen. Laitteen nouto ja palautus onnistuivat joustavasti ja sujuvasti. Milla tarjoutui myös neuvomaan laitteen käytössä ja vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin.

 

TENS-laitteen palautuksen yhteydessä sain myös Millalta opastusta kantoliinan käyttöön. Milla näytti miten liina sidotaan oikeaoppisesti ja harjoittelimme yhdessä. Opastus oli todella selkeä ja sain hyvät muistisäännöt, joiden avulla kantoliinan käyttöönotto kotona alkoi heti sujumaan. Lisäksi sain Millalta hyviä vinkkejä imetykseen liittyen.

 

Suosittelen lämpimästi Millan palveluja kaikille odottaville ja vastasynnyttäneille. Milla on ihanan sympaattinen ja hänellä on lempeä ja asiantunteva ote.”

Ann-Marie ja vastasyntynyt vauva

bottom of page